Szilárda
0 °C
6 °C

Nem megy az LG Szlovákiába?

MTI
2006.08.23. 14:50

A dél-koreai elektronikai óriásvállalat, az LG Electronics szerdán cáfolta azt a szlovák sajtóértesülést, hogy Szlovákiában készül LCD-monitorokat gyártó óriásüzemet létesíteni. Európai részlegének illetékese a szlovák SITA hírügynökséggel azt közölte, hogy a közeli jövőben nincs tervük Nyitrába menni, ez idő szerint beruházási célként a lengyelországi Wroclav iránt érdeklődnek. A Sario szlovák beruházási ügynökség egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Az LG Szlovákiába készül - nyilatkozta kedden névtelenül egy szlovák illetékes a Hospodarske Noviny című szlovák üzleti lapnak, amiről az AFX nemzetközi gazdasági hírügynökség adott jelentést. Nyitra városát említette az illetékes, ahol mintegy 48 millió eurós beruházással épülne egy LCD-monitorokat előállító üzem, amely 3800 embernek adna munkát.

A szlovák beruházási ügynökség, a Sario a keddi jelentés szerint ugyanakkor azt tudatta, hogy a beruházásért Szlovákia versenyben van Csehországgal, Magyarországgal és Lengyelországgal, és szóvivője nem tud végleges döntésről.