Előzhetik az MKB Bankot

MTI
2006.08.24. 11:12

Az MKB Bank ajánlatánál előnyösebb vételárat kínál egy holland pénzügyi csoport a román Romexterráért - írja csütörtöki számában a Ziarul Financiar című román gazdasági napilap.

A legtekintélyesebb bukaresti pénzügyi újság arról tudósít, hogy az 1993-ban, az energiaágazat bankjaként alapított Romexterra vezetősége faxon kapott egy újabb, megvásárlására vonatkozó ajánlatot.

Ezúttal a holland PPF Group NV pénzügyi csoport kereste meg őket, amely a lap szerint Csehországban, de a régióban is a legerősebb szereplőnek számít a pénzügyi szolgáltatások piacán. A lap szerint a PPF aktiváinak értéke a tavaly elérte a 10 milliárd dollárt.

Az MKB Bank július 6-án szerződésben rögzítette azon szándékát, hogy legalább a részvények 51 százalékának megvásárlásával többségi részesedést szerez a Romexterra Bankban.

A hollandok viszont - amint az a lap által ismertetett faxból kiderül - a részvények 100 százalékát szeretnék megvásárolni, amelyekért darabonként nem hat új román lejt (közel 2 eurót) fizetnének, mint az MKB, hanem nyolcat.