A munkaadók támogatják a kormány céljait

MTI
2006.08.24. 14:34

A konvergenciaprogramban megjelölt makrocélokat az ország érdekében teljesíteni kell, ehhez kértük a kormány elkötelezettségét - jelentette ki Antalffy Gábor, az Országos Érdekegyeztető Tanács munkaadói oldalának soros elnöke azután, hogy a kormány a munkaadókkal egyeztetett.

A munkaadói érdekképviseletek alapvetően támogatják a program céljait. A megvalósíthatóság viszont főként azon múlik, milyen teljesítményre képes a gazdaság - jegyezte meg az érdekképviseleti vezető.

Ezzel összefüggésben kérték a kormánytól, hogy mielőbb vitathassák meg az Új Magyarország fejlesztési terv részleteit, mert ennek révén a gazdaságot jelentősen dinamizáló forrásokhoz juthatnak a vállalkozások.

A tárgyaláson elmondták azt is, hogy a program a reformintézkedések nélkül nem valósítható meg. A reformok nélkül csak egy átmeneti egyensúly érhető el.

A munkaadói oldal az idei és a jövő évre vonatkozó szigorító intézkedések hatásait mérlegelve készül az őszi országos bértárgyalásra. Olyan tárgyalásra, amely során érdemi alkut kívánnak kötni a szakszervezetekkel - hangsúlyozta Antalffy Gábor.