Lezárta részvény-visszavásárlási akcióját a Deutsche Telekom

MTI
2006.08.28. 14:22
A német Deutsche Telekom lezárta saját részvényeinek visszavásárlási akcióját: az elmúlt hetekben 63 millió saját részvényt szerzett meg 707 millió euróért, ez alaptőkéje 1,4 százaléka.

A visszavásárolt részvényeket bevonják és megsemmisítik, ezzel akadályozva meg a nyereség felhígulását, amely a T-Online visszaolvasztása kapcsán végrehajtott új részvénykibocsátás miatt állna elő.

A Deutsche Telekom AG adózás utáni eredménye 14 százalékkal visszaesett az év második negyedében a vonalas telefonszolgáltatásban elszenvedett veszteségek miatt. A társaság lefelé módosította az idei évre és 2007-re vonatkozó bevétel-és eredményprognózisát az élesedő versenyre való hivatkozással.

Az április-június közötti időszakban a Deutsche Telekom nyeresége 1,01 milliárd euró volt szemben a múlt év azonos időszakának 1,17 milliárd eurós eredményével. Az árbevétel 2,6 százalékkal 15,1 milliárd euróra emelkedett a múlt év második negyedévének 14,7 milliárd eurós forgalmáról. A forgalombővülés a nemzetközi értékesítés 12,3 százalékos ( 6,9 milliárd euróra történt) felfutásának tulajdonítható elsősorban. A társaság németországi forgalma 4,4 százalékkal 8,1 milliárd euróra esett az egy évvel korábbi 8,5 milliárd euróról.

Európa legnagyobb távközlési társasága mind a hazai, mind pedig a nemzetközi távközlési cégek erősödő versenyére hivatkozva az idei, adózás előtti eredményre vonatkozó várakozását 19,2-19,7 milliárd euróra szállította le a korábban megcélzott 20,2-20,7 milliárd euróról.