Befejeződött a szegedi reptérfejlesztés

MTI
2006.08.29. 07:46

Gyakorlatilag befejeződött a szegedi nemzetközi regionális kereskedelmi repülőtér 1,5 milliárd forintos fejlesztése, amennyiben a hatóság megfelelőnek találja a beruházást, hamarosan az első gép is felszállhat. A repülőtér 1185 méter hosszú aszfalt kifutópályája elkészült, a napokban befejezik a fénytechnika szerelését is. A Polgári Légügyi Hatóság hamarosan megkezdi a repülőtér szemléjét, s ha mindent rendben találnak, megindulhat a kisgépes forgalom - mondta Nagy Sándor alpolgármester.

Már van olyan szegedi vállalkozó, aki vásárolt gépet, hogy azzal látogassa ügyfeleit, így a fejlesztés haszna azonnal jelentkezik. A várakozások szerint egy-két éven belül elindul a regionális menetrend szerinti forgalom is, amely összekapcsolja Szegedet valamelyik nemzetközi légi közlekedési csomóponttal.

A repülőtér közel 1,5 milliárd forintos fejlesztését az önkormányzat saját forrásai mellett a regionális fejlesztési tanács 540 millió, valamint a Csongrád Megyei Önkormányzat 100 millió forintos támogatása tette lehetővé. A Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal 380 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz.