Emőke
-4 °C
9 °C

Bevásárolt Montenegróban az OTP

MTI
2006.08.29. 11:43

Az OTP a piaci találgatásoknak megfelelően a montenegrói Crnogorska komercijalna banka AD-t vásárolta meg - erősítette meg a pénzintézet kedden. A bank kedd reggel tette közzé, hogy külföldi bankvásárlásról szóló szerződést ír alá, azt azonban nem közölte, melyik akvizícióját zárja le a kontraktus aláírásával.

A bank napközben kiadott tájékoztatása szerint a Crnogorska komercijalna banka AD 100 százalékos részvénycsomagjáért 105 millió eurót (28,9 milliárd forintot) fizetnek. A vételárat a tranzakció végleges lezárásakor, várhatóan ez év végéig egyenlítik ki.

A Crnogorska komercijalna banka AD-t 28 kis- és középvállalat alapította 1997-ben zöldmezős beruházásként, a múlt év végén a hitelintézet mérlegfőösszege 303,3 millió euró volt, amely alapján a piaci részesedése 44 százalékot ért el, minden üzletágban egyértelműen az első számú piaci szereplő - olvasható az OTP közleményében.

A Crnogorska komercijalna banka AD mintegy 150 ezer ügyfelét 33 egységből álló országos hálózatán és az elektronikus csatornákon keresztül szolgálja ki. A piacvezető montenegrói bank üzleti tevékenységének központja Podgorica, ugyanakkor a dinamikusan fejlődő, az ország gazdaságában jelentős szerepet játszó turizmus miatt meghatározó tengerparti régióhoz kapcsolódik a hitelek és a betétek mintegy 25 százaléka.