Kivezetik a Démászt

MTI
2006.08.29. 16:03

Nincs "B-terv" arra az esetre, ha az Électricité de France (EdF) többségi tulajdonában lévő Dél-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. részvényeinek 90 százaléka nem kerül az EdF tulajdonába, és ezért nem tudják kivezetni a Démász részvényeket a tőzsdéről - mondta Lotfi Farbod az EdF által a Démász részvényekre tett nyilvános vételi ajánlatot szervező Deutsche Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Az EdF hétfőn tett részvényenként 20 000 forinton vételi ajánlatot a tulajdonában nem lévő Démász részvényekre. A 28,95 milliárd forint, jelenlegi árfolyamon 104,4 millió euró értékű tranzakciót az EdF saját forrásból finanszírozza.

A hétfőn közzétett ajánlattal egyidejűleg az EdF kérelmezte a Budapesti Értéktőzsdétől (BÉT) a Démász-részvények kivezetését.

Lotfi Farbod elmondta azt is, a felek kérték a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének a vizsgálatát egy esetleges bennfentes kereskedelem lehetősége miatt. Hozzátette: emiatt nem számítanak arra, hogy a felügyelet határozathozatala elhúzódik.