Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

A Suzukinak szállít a Rába

MTI
2006.08.31. 12:02

A Rába Járműipari Alkatrészgyártó Kft. 1,8 milliárd forintért üléshuzatokat és mintegy 750 millió forintért üléshabokat szállít a Magyar Suzuki Rt. következő modelljéhez - tájékoztatta a szállító cég az MTI-t. A közlemény szerint a kft. megkezdi a felkészülést a beszállításra, miután versenyeztetést követően a Magyar Suzuki Rt.-től megkapta az üléshabok és üléshuzatok gyártási jogát.

Az új modell első és hátsó üléseihez az üléshuzatok és üléshabok a társaság móri gyáregységben készülnek, ahol a tavalyi és idei év során jelentős mértékű technológiai korszerűsítést szolgáló beruházásokat hajtott végre a társaság.

A közlemény kiemeli, hogy a Rába csoport középtávú stratégiájában az alkatrészüzletág céljai között jelölte meg a termék- és vevőkoncentrációt, valamint a Suzukival való együtt növekedést.

A Rába jelenleg a Suzuki Ignis modellek üléseihez az üléshabot és huzatvarrást, az új Swift modellekbe ülésvázakat, üléshabot és üléshuzatokat, valamint az SX4 modellbe hátsó ülésvázakat, első ülőhabokat és komplett üléshuzatokat szállít.