Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább gyengült a forint

MTI
2006.09.01. 09:51
Pénteken gyengébben nyitott a forint a bankközi devizapiacon, az eurót kilenc óra tájban 276,95/277,05 forinton jegyezték, míg csütörtökön délután 275,30/40-en állt az árfolyam. A forint 58 bázisponttal 1,90 százalékra romlott a plusz/mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. A dollárral 216,30/50 forinton kereskedtek, szemben a 213,75/95 forintos csütörtöki kurzussal.

A forint gyengülését azzal magyarázzák a piacon, hogy az euró csütörtök délutántól erősödni kezdett a nemzetközi piacokon az Európai Központi Bank kamatdöntésének indoklása után. A várakozásoknak megfelelően 3 százalékon hagyott euróövezeti kamat a piaci várakozások szerint már csak szeptemberben lesz érvényes, októberben várhatóan ismét egy legalább 25 bázispontos szigorításra lesz szükség. A közép-európai régió valutái együtt gyengültek a forinttal az euró iránt megnövekedett kereslet következtében.