Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Folytatódik a svájci kamatemelés

MTI
2006.09.01. 11:27

A svájci gazdaság tavaly 1,9 százalékkal bővült, elsősorban a pénzügyi szolgáltatások "kivételes teljesítményének" köszönhetően, jelentették a svájci statisztikai hivatalban pénteken. Az ütem elmaradt a 2004-es 2,1 százalékos GDP-többlettől és az inflációmentes növekedésre tudományosan lehetségesnek tartott 2 százalékos határtól is, főleg a hazai kereslet növekedésének lassulása miatt.

Az idei gazdasági növekedést a Svájci Nemzeti Bank 2,5 százalékosra jósolja, ezért a szigorítási hajlandóságában egyelőre nincs változás. A bankban e héten közölték, hogy az idén még mindenképpen folytatják a kamatemelést, ezt az általuk továbbra is erősnek jellemzett hazai és euróövezeti gazdasági növekedéssel indokolták. A Svájci Nemzeti Bank az elmúlt három negyedében összesen 0,75 százalékponttal 1,50 százalékra emelte irányadó szintjét, a háromhónapos svájci frank LIBOR-ra vonatkozó célt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?