Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csökkent az amerikai munkanélküliség

MTI
2006.09.01. 15:12

A múlt hónapban 128 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban és ennek köszönhetően a júliusi 4,8 százalékról 4,7 százalékosra mérséklődött a munkanélküliek aránya. Az amerikai munkaügyi minisztérium pénteki adatai nem lepték meg az elemzőket, az ő előzetes várakozásuk szerint is augusztusban nőnie kellett 130 ezerrel a nem mezőgazdasági ágazatban foglalkoztatottak számának. Júliusban 113 ezerrel, júniusban 124 ezerrel nőtt az amerikai dolgozói létszám.

Az elemzők az augusztusi munkanélküliségi rátát 4,7 százalékra becsülték a júliusi 4,8 százalékról. Júniusban 4,6 százalékos volt a munkanélküliség. A szakértők várakozása szerint az augusztusi átlagos órabér 0,3 százalékkal nőtt a júliusi 0,4 százalék emelkedés után. A munkaügyi minisztérium friss adata szerint azonban a növekedés csak 0,1 százalék, azaz körülbelül 2 dollárcent volt, a tavaly augusztusihoz képest 3,9 százalékkal emelkedett.