Árpád
-2 °C
3 °C

Kommentárok gyengítették a forintot

MTI
2006.09.01. 16:04

Gyengült a forint a bankközi devizapiacon pénteken, az eurót fél négy tájban 277,50/70 forinton jegyezték, míg csütörtökön délután 275,30/40-en állt az árfolyam. A forint 76 bázisponttal 1,69 százalékra gyengült a plusz/mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. A nemzetközi piacokon erősödő dollárt délután 217,50/70 forinton jegyezték, szemben a 213,75/95 forintos csütörtöki kurzussal.

A forint gyengülését az Európai Központi Bank (EKB) elnökének csütörtöki nyilatkozatával és a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a konvergencia programról ugyancsak csütörtökön megjelent állásfoglalásával magyarázzák a piacon. Csütörtöki állásfoglalásában az MNB több ponton kifogásolta a konvergenciaprogramot, Jean-Claude Trichet euróövezeti helyzetértékeléséből pedig egy októberi EKB kamatemelésre következtet a piac.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?