Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Az EP-ben remélik, hogy a kormánynak meglesz az ereje

MTI
2006.09.05. 11:06

Az Európai Parlamentben is kedvező fogadtatásra talált a múlt héten Brüsszelbe eljuttatott új magyar konvergenciaprogram, mondta az MTI-nek Fazakas Szabolcs (MSZP) képviselő, aki a parlament strasbourgi plenáris ülésének margóján folytatott konzultációkat a témában.

A képviselő az EP gazdasági és pénzügyi bizottságának több tagjával, köztük Pervenche Beres elnökkel tartott megbeszélést a programról, illetve ismertette a tényeket a szocialista frakció ülésén is. Mint mondta, "mindannyian pozitívan fogadták azt a tényt, hogy Magyarország megbízható konvergenciaprogramot tett le az asztalra, amely korrekt számokon alapulva hihető és szigorú gazdasági programot vázolt fel".

Tárgyalópartnerei reményüket fejezték ki, hogy a kormánynak "meglesz az ereje és az eltökéltsége arra, hogy a programot végre is tudja hajtani".

Fazakas Szabolcs beszámolt arról is: megértéssel fogadták, hogy a program nem tartalmaz egyértelmű évszámot az euróbevezetésre, és pozitívan reagáltak arra, hogy a tervek szerint 2009-re teljesülnek az euróbevezetés előkészítéséhez szabott feltételek, "amelynek alapján megindulhat a stabil, fenntartható növekedés Magyarországon".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?