Az EP-ben remélik, hogy a kormánynak meglesz az ereje

MTI
2006.09.05. 11:06

Az Európai Parlamentben is kedvező fogadtatásra talált a múlt héten Brüsszelbe eljuttatott új magyar konvergenciaprogram, mondta az MTI-nek Fazakas Szabolcs (MSZP) képviselő, aki a parlament strasbourgi plenáris ülésének margóján folytatott konzultációkat a témában.

A képviselő az EP gazdasági és pénzügyi bizottságának több tagjával, köztük Pervenche Beres elnökkel tartott megbeszélést a programról, illetve ismertette a tényeket a szocialista frakció ülésén is. Mint mondta, "mindannyian pozitívan fogadták azt a tényt, hogy Magyarország megbízható konvergenciaprogramot tett le az asztalra, amely korrekt számokon alapulva hihető és szigorú gazdasági programot vázolt fel".

Tárgyalópartnerei reményüket fejezték ki, hogy a kormánynak "meglesz az ereje és az eltökéltsége arra, hogy a programot végre is tudja hajtani".

Fazakas Szabolcs beszámolt arról is: megértéssel fogadták, hogy a program nem tartalmaz egyértelmű évszámot az euróbevezetésre, és pozitívan reagáltak arra, hogy a tervek szerint 2009-re teljesülnek az euróbevezetés előkészítéséhez szabott feltételek, "amelynek alapján megindulhat a stabil, fenntartható növekedés Magyarországon".