Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötmilliárddal több kincstárjegyet adtak el

MTI
2006.09.05. 14:35

A keddre meghirdetett három hónapos diszkontkincstárjegy-aukcióra 121,4 milliárd forintnyi jegyzés érkezett, ebből a meghirdetett 40 milliárd forintnál 5 milliárd forinttal több ajánlatot fogadott el az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) - tájékoztatta a társaság az MTI-t.

Az aukción az elfogadott 45 milliárd forintnyi ajánlaton felül további 4,5 milliárd forintnyi kincstárjegyet bocsátottak ki saját számlás értékesítésre. Az aukción 7,78 százalékos átlagos hozam alakult ki a nemzetközi értékpapír-piaci szövetség (ISMA) ajánlása alapján számítva. Ez 13 bázisponttal magasabb a hétfői másodpiaci referenciahozamnál, az egy héttel korábbi aukció átlaghozamát pedig 2 bázisponttal haladja meg.

Az aukción a legalacsonyabb elfogadott hozam 7,74 százalék, a legmagasabb 7,81 százalék volt.

Az államkötvények másodpiacán mérsékelt forgalomban vételek és eladások váltották egymást, a hozamszint mintegy 3-4 bázisponttal csökkent a hétfői benchmarkokhoz képest.

Délben az eurót 276,25/40 forinton jegyezték, szemben a hétfő délutáni 277,50/70 forinttal.

A bankok szerdától 676,6 milliárd forintot kötnek le a jegybank kéthetes betétjében, 82,3 milliárddal többet a lejáró összegnél. Ezzel a bankok betétje 848 milliárd forintra duzzadt az MNB-ben.