Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Magyar beadvány az iparűzési adóról

MTI
2006.09.05. 14:44

Megjelent az Európai Unió úgynevezett Hivatalos Lapjában az a közlemény, amely a magyar iparűzési adó közösségi joggal való összhangjára vonatkozó előzetes kérdéseket tartalmazza - közölte az MTI brüsszeli irodájával az Európai Bíróság sajtóosztálya.

A Zala Megyei Bíróságon tárgyalt ügyben a megyei közigazgatási hivatal áll szemben nagyvállalatokkal (Kögáz Rt., E-ON IS Hungary Kft., E-ON Dédász Rt., Schneider Electric Hungária Rt., Tesco Áruházak Rt., OTP Garancia Biztosító Rt., OTP Bank Rt., Erste Bank Hungary Rt., Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Rt.). A szeptember 2-án megjelent közlemény szerint a magyar bíróság unió elé terjesztett kérdése az, hogy a csatlakozási szerződésben szereplő előírás, miszerint Magyarország 2007. december 31-ig fenntarthatja a helyi önkormányzatok által meghatározott ideig nyújtott iparűzési kedvezményeket, értelmezhető-e úgy, hogy Magyarország átmeneti mentességet kapott az iparűzési adó fenntartására, vagy úgy, hogy a szerződés elismerte Magyarország jogát magának az iparűzési adónemnek a fenntartására is.

Amennyiben a luxemburgi bíróság ezekre nemmel válaszol, azt is kérdezi a magyar testület, hogy mely ismérvek alapján minősül egy adófajta nem forgalmi jellegű adónak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?