Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Négyhavi csúcson a tőzsde

Portfolio
2006.09.05. 17:15
A régióban uralkodó optimista hangulatnak köszönhetően a mai nap során többször is nekifutott a 23 000 pontos szintnek a pesti börze mutatója, mely csak centikkel lemaradva a rég nem látott szinttől végül 0,4 százalékos erősödéssel, 4 hónapos csúcson, 22 995 ponton fejezte be a napot. A régiós indexek közül az orosz RTS 1,3 százalékos, a cseh PX 0,44 százalékos, a lengyel WIG 20 pedig 0,53 százalékos pluszban búcsúzott a mai kereskedési naptól.

A főbb részvények közül a hosszú idő után újra erőre kapó OTP kiemelkedő, 1,8 millió darabos forgalom mellett 1,8 százalékot erősödött, mellyel a nap nyertese címet is hazavihette. A MOL a csökkenő olajárak miatt továbbra sem tud magára találni, az olajtársaság papírjainak a mai napon ismét megállót jelentett a 22 500 forintos szint, melynek következtében végül 0,4 százalékos csökkenéssel 22 420 forinton búcsúztak a mai kereskedési naptól. Az Mtelekom ismét kiemelkedő forgalom mellett tört előre, a távközlési papírok végül 0,7 százalékos drágulással 900 forinton zártak.

A tegnapi rallyt követően pihenőnapot tartottak a gyógyszergyártók, melyek közül a Richter 0,6 százalékot veszítve értékéből 49 300 forinton zárt, míg az Egis 0,6 szintén százalékot hanyatlott. Az áramszolgáltatók eközben vegyes mozgást mutattak, a Démász 0,2% százalékot emelkedett, az Émász pedig 0,7 százalékot veszített értékéből.

A kisebb papírok közül a nap nyertese címet a 4 százalékot dráguló Rába vihette haza. A tegnapi napon erőteljes emelkedést produkáló Fotex piacát a mai napon már az eladók uralták, akiknek köszönhetően a társaság részvényei 2,4 százalékot veszítettek értékükből. A Synergon 0,9 százalékos erősödéssel napi maximumon, 938 forinton zárt.