Ödön
2 °C
11 °C

Termelékenységnövekedés az USA-ban

MTI
2006.09.06. 15:29

Az Egyesült Államokban a második negyedévben éves szintű 1,6 százalékkal nőtt a termelékenység a felülvizsgált adat szerint. A Dow Jones Newswires/CNBC által megkérdezett szakértők a felülvizsgált adatra éppen 1,6 százalékos éves szintű termelékenységnövekedést vártak az előzetesen kiadott 1,1 százalékkal szemben. (I. negyedév: + 4,3 százalék.)

Az egységnyi bérköltség a második negyedben 4,9 százalékkal nőtt a felülvizsgálat alapján. A felülvizsgált számra a szakértők 4,1 százalékos éves szintű emelkedést vártak az előzetesen közölt 4,2 százalék után. (I. negyedév: + 2,5 százalék.)

Elemzők szerint az egységnyi bérköltség vártnál nagyobb növekedése inflácógerjesztő: bár jó hír az alkalmazottaknak, a Fed kamatdöntése szempontjából a további kamatemelési várakozásokat erősíti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?