Judit
2 °C
7 °C

Budapestre költözhet a FAO regionális hivatala

MTI
2006.09.06. 16:54

Jövő januártól Budapesten működhet az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) európai központja. Az ezt támogató kormánydöntésről a földművelésügyi tárca vezetője számolt be a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón.

A kérdésben egyezségközeli a helyzet, a kormány felhatalmazása alapján a külügyminiszter és az agrártárca vezetője folytatja le a befejező tárgyalásokat a FAO-val - közölte Gráf József. Hozzátette: Magyarország diplomáciai elismerését jelenti, hogy a FAO Magyarországon kívánja felállítani három kontinensért felelős közös szolgáltató központját is.

Gráf József elmondta: a két hivatalnál összesen csaknem száz magyar alkalmazott dolgozhat majd. A két hivatal működése éves szinten 150 millió forintba kerülhet a költségvetésnek, emellett a letelepítés egyszeri költsége mintegy 200 milliót tesz majd ki.

A FAO budapesti közös szolgáltató központja 2007. szeptember 1-től kezdi meg átköltözését és létszámfeltöltését, a működés 2009. január 1-től történik teljes egészében Budapestről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?