Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétmilliárdos nyereség a K&H-nál

MTI
2006.09.08. 16:31

A K&H Bank az idei első félévben 7,1 milliárd forint adózás utáni nyereséget ért el, ami 13 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál, a bank adózás előtti eredménye 10,6 milliárd forint lett 2006 első félévében, ez 5 százalékos csökkenés 2005 első félévéhez viszonyítva.

A bank pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Marko Voljc, a bank vezérigazgatója kiemelte: a hitelintézet nyereségét a második negyedévben az rontotta, hogy egyes korábbi nagy vállalati hitelek mögé jelentősebb céltartalékot kellett félretenni.

A bank a nemzetközi számviteli szabályok szerint konszolidáltan számítva működési nyereségként - a céltartalékok félretétele előtt - az első félévben 20,2 milliárd forintot könyvelt el, ami az előző év azonos időszakához képest 15 százalékos növekedés. A K and H Bank mérlegfőösszege 2006. június végén 2183 milliárd forintot tett ki, ami 26,7 százalékos növekedés 2005. június végéhez képest.