Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar segítséget kér Vietnam a cipővám-ügyben

2006.09.11. 19:08

Magyarország lépjen föl az Európai Unióban a huszonötök által a vietnami bőrcipőkre kivetni tervezett büntetővámok bevezetése ellen - kérte Pham Gia Khiem vietnami külügyminiszter Helsinkiben Göncz Kingától, a magyar diplomácia irányítójától.

A felek a vasárnap a finn fővárosban megnyílt 6. Ázsia-Európa Találkozón (ASEM) folytattak kétoldalú megbeszélést, amelyről a magyar külügyminiszter hétfőn telefonon tájékoztatta az MTI-t. Mint elmondta, vietnami kollégája azzal érvelt, hogy elsősorban a bőripar teremt munkalehetőséget az indokínai országban, főként a nők számára.

A magyar külügyminiszter válaszában értésre adta, Magyarországnak döntése kialakításakor a vietnami érdekek mellett figyelembe kell vennie a közös EU-álláspontot, amelyet megpróbálhat befolyásolni, de közben figyelemmel kell lennie a magyarországi munkahelyek megőrzésére is. "E három szempont figyelembevételével fogjuk kialakítani álláspontunkat (a büntetővámok kérdésében)" - jelentette ki Göncz Kinga.