Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erősödött a forint

MTI
2006.09.12. 10:04

Az augusztusi inflációs adatok közzététele után erősödött a forint a bankközi devizapiacon kedden, annak ellenére, hogy az adatok lényegében megegyeztek a várakozásokkal. Az eurót kilenc óra előtt 275,00/20 forinton jegyezték, kilenc óra után 274,40/50 forint volt a kurzus. Hétfőn délután 274,65/75 forinton kereskedek az uniós valutával.

A kereskedők elmondták, hogy a forint erősödése egyértelműen az infláció alakulásával függ össze, a feltörekvő piacokról ugyanis ezúttal nem érkezett egyértelmű hatás. A piac nem reagált a Veres János pénzügyminiszter esetleges év végi menesztéséről az egyik napilapban megszellőztetett, később a kormányszóvivő által cáfolt hírre - mondták el az MTI kérdésére piaci szakértők. A dollárral 215,90/216,00 forinton kereskedtek reggel, gyakorlatilag a hétfői 216,00/10 forinttal megegyező árfolyamon.