Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lengyeleket importálnak a szlovák autógyárak

MTI
2006.09.12. 14:36

A szlovák autóiparnak a következő két évben 40 ezer további dolgozóra lesz szüksége, és ezért a gyártók a szomszédos Lengyelországban keresnek munkaerőt. A Hospodarske noviny gazdasági napilap számol be arról, hogy a Kia egy internetes oldalon keres munkaerőt zsolnai üzemébe.

Ugyan Lengyelországban a bérek magasabbak, mint Szlovákiában, ám egyes lengyelországi térségekben a magas munkanélküliség miatt vonzóak lehetnek a szlovákiai álláslehetőségek. Szlovákiában a lap szerint tavaly az átlagbér 459 euró, Lengyelországban 603 euró volt.

Két év múlva a VW Slovakia 8400, a PSAPeugeot Citroen 3500, a Kia Motors 3000 és a Hyundai 1300 dolgozót foglalkoztat majd. Egyedül az autóalkatrész beszállítók két éven belül 24 ezer új munkahelyet fognak létesíteni.