Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Görög lett a Vojvodanska Bank

MTI
2006.09.12. 15:16
Szerbia ötödik legnagyobb pénzintézetét, a Vojvodjanska Bankát a görög National Bank of Greece (NBG, a neve ellenére nincs köze a görög központi bankhoz) vette meg 385 millió euróért. A végső versenyben az NBG volt az egyetlen ajánlattevő a Vojvodjanska 99,4 százalékára, miután a versenyben maradt két rivális, az UniCreditóhoz tartozó Austria Creditanstalt és a lengyel PKO Bank az utolsó pillanatban visszalépett.

Az újvidéki bank többségi részesedésének a megszerzésére heten tettek nem kötelező érvényű ajánlatot, köztük az OTP Bank Rt. A Panonska banka mellett a Vojvodjanska banka a legnagyobb, regionális vajdasági bank Szerbiában, piaci részesedése 5,8 százalék. A pénzintézet 175 bankfiókból álló országos hálózatán keresztül szolgálja ki 685 ezer ügyfelét.

A Vojvodjanska privatizációs eljárásának második szakaszába nem jutott tovább az OTP, amely azonban két kisebb pénzintézet, a Niska banka és a Zepter banka többségi tulajdonának megvásárlása révén már megvetette lábát a szerbia-montenegrói bankpiacon.