Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stagnál a Goldman-profit

MTI
2006.09.12. 15:59

Összesen 1,59 milliárd dolláros eredménye volt legutóbbi üzleti negyedévében a Goldman Sachsnak. Egy évvel korábban az eredmény 1,62 milliárd volt, azaz azóta valamelyest romlott. Bevétele viszont 2 százalékkal 7,46 milliárd dollárra nőtt.

Részvényenként 3,25 dolláros, a rendkívüli tételeket nem számítva azonban 3,45 dolláros negyedévi nyereség képződött a vezető amerikai befektetési banknál üzleti éve harmadik negyedében - derül ki a jelentésekből. Egy évvel korábban a nevezett nyereség 3,26 dollár volt. Az elemzők az idén nem vártak ilyen jó eredményt.

A Goldman adózott idei második negyedéves eredménye egyébként 2,31 milliárd dollár lett, több mint megkétszereződött az egy évvel korábbihoz képest. Árbevételét is bőven duplázta, az elérte a 10,1 milliárd dollárt. A rendkívüli tételek nélkül számolt részvényarányos eredmény 4,97 dollár lett.