Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csökkent az amerikai olajtartalék

2006.09.13. 17:04

Az amerikai kormányzat szerdán az ország kereskedelmi nyersolajtartalékának múlt heti 2,9 millió hordós csökkenéséről számolt be, ez valamivel meghaladta az elemzők előzetes, ugyancsak csökkenést valószínűsítő várakozását.

A Reuters által kedden megkérdezett elemzők véleményének az átlaga szerint a szeptember 8-án záródott héten az amerikai olajtartalék 1,9 millió hordóval mérséklődött. A benzintartalék kapcsán a szakértői várakozás átlagában az szerepelt, hogy a szint megegyezett az egy héttel korábbival. Ez beigazolódott, a növekedés a kormány szerint mindössze 0,1 millió hordónyi volt.

A fűtő- és dízelolajat tartalmazó feldolgozott olajtermék-tartalék esetében a szakértői előrejelzés 1,7 millió hordó bővülésről szólt, de a növekedés végül 4,7 millió hordónyi lett a múlt héten.