Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csaknem 10 milliárd eurót fizetnének a Scaniáért

MTI
2006.09.14. 09:32

A német MAN AG teherautógyár főként készpénzben fizetne, mégpedig 9,5 milliárd eurót a Scania megszerzésért - értesült a Financial Times. A lap úgy tudja, a MAN ezek szerint részvényeként 440 svéd koronás ajánlatot tett a Scania két legfőbb részvényesének. A Scania 34 százaléka a Volkswagené, 15 százaléka - a szavazati jogok 24 százalékával - a svéd Wallenberg családé, az Investor holdingcég révén.

A MAN-Scania egyesüléssel Európa vezető teherjárműcége jönne létre, hatékony növekedési lehetőségekkel, véli a MAN. A két cég piaci tőkeértéke közel azonos, majdnem 9 milliárd euró.

A MAN jelenleg a harmadik számú teherautógyár Európában, a Scania a negyedik. Együttes piaci részarányuk 29 százalékos lenne, megelőzve a mostani első helyezett és világszinten második helyezett - az ugyancsak svéd - Volvo 27 százalékos és az európai második helyezett DaimlerChrysler 20 százalékos részesedését.