Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Milliárdos veszteségek a Fordnál

MTI
2006.09.14. 10:51

Az értékesítési problémákkal küszködő amerikai Ford az idén tetemes veszteségre számít, elsősorban az átalakítással járó költségek miatt. A társaság vezetése csütörtökön vitatja meg az átalakítási terv részleteit.

Amerikai lapbeszámolók szerint világszerte elérheti a 6 milliárd dollárt az adó előtti veszteség az autóipari üzletágban az idén a tavalyi 1 milliárdos veszteséget követően, a csoport összes tevékenységét tekintve a hiány 9 milliárd dollár is lehet.

Az amerikai autógyártónál idén januárban jelentették be, hogy a költségtakarékosság, illetve a termelés visszafogása jegyében 14 gyárat bezárnak és 30 ezer munkahelyet megszüntetnek 2012-re.

A vállalatnál azt is tervezik, hogy eladják a két luxusmárkát, a Land Rovert és a Jaguart, lehetőség szerint egy csomagban.