Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csak Magyarországot minősítették le

MTI
2006.09.14. 16:23

Határozottan kedvező a fejlődő térségbeli szuverén adósok kockázati besorolási folyamata; az országcsoportban csak egy leminősítés volt az elmúlt egy évben, Magyarországé, áll a Standard & Poor's csütörtökön Londonban kiadott éves összesítésében.

Az utóbbi egy évben az S&P-nél besorolással nyilvántartott 34 nagy feltörekvő gazdaság közül nyolc - azaz 24 százalékuk - kapott jobb osztályzatot; mindegyikük besorolása egy osztattal javult, áll a világ legnagyobb hitelminősítőjének húszoldalas jelentésében, amelyet az augusztussal zárult tizenkét hónapról készített. A felminősítettek százalékos aránya elmarad ugyan a tavalyi teljes évi 43 százaléktól és a 2004-es 37 százaléktól is, megfelel azonban az 1994 óta tapasztalt évi átlagnak.

Az elmúlt tizenkét hónapban felminősített feltörekvő piaci szuverén adósok között van Bulgária ("BBB"-re, tavaly október 27-én), Oroszország ("BBB"-re, tavaly december 15-én), Szlovákia ("A"-ra, tavaly december 19-én), Venezuela ("BB mínusz"-ra, idén február 3-án), Brazília ("BB"-re, február 28-án), Argentína ("B"-re, március 23-án), Indonézia ("BB mínusz"-ra, július 26-án), és Kína ("A"-ra, július 27-én).