Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tízszeresére nőtt a Porr bevétele

MTI
2006.09.15. 09:22

Az osztrák Porr AG csoporthoz tartozó Porr Budapest Építési Kft. az idén várhatóan 16,5 milliárd forint árbevételt ér el, ami a két évvel korábbi tízszerese - tájékoztatta az MTI-t Hegyi Zoltán, a társaság ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: a jelentős növekedés oka, hogy tavaly és az idén nagy értékű állami megbízásokat nyertek el közbeszerzési pályázatokon.

Ezek közül kiemelkedik az M6-os autópálya Érdi tető-Dunaújváros közötti 58,6 kilométer hosszú, az idén június 11-én átadott szakasza, amelyet ppp-konstrukcióban a Bilfinger Berger és a Swietelsky céggel alkotott konzorcium tagjaként épített meg.

Az M6-os autópálya koncessziós szerződés alapján történő megépítése 2026-ig 508 millió euróba (mintegy 140 milliárd forintba) kerül a magyar államnak.