Hétmilliárdos útépítés augusztusban

MTI
2006.09.15. 11:37

Augusztusban több mint 7 milliárd forint értékű építési munkát, egyebek között két elkerülő út megépítését fejezték be a kivitelezők az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság uniós és útpénztári projektjeiből - tájékoztatta az UKIG az MTI-t. A közlemény szerint Baranya megyében a 6-os főút Pécset, Bács-Kiskun megyében pedig az 5-ös főút Kiskunfélegyházát elkerülő szakasza készült el.

Ebben a hónapban készült el még a 86-os főúton a burkolat megerősítése Vasegerszeg és Vámoscsalád között, illetve a regionális operatív programok keretén négy megyében négy mellékúton összesen 55,7 kilométeren újult meg a burkolat. A hónap végére újabb öt, az év végéig pedig még hét projekt befejezése várható - fűzi hozzá az UKIG.

A múlt héten indulhatott meg a forgalom az 58-as főút harkányi elkerülő szakaszán, és végeztek a jánossomorjai határhoz vezető út felújításával is. Nyírbátorban a 471-es főúton adtak át egy forgalmas kereszteződésben egy körforgalmúra átalakított csomópontot.

Elkezdődött a műszaki átadás a 3-as főút Nyékládháza-Miskolc és a Miskolc-Tornyosnémeti közötti szakaszán valamint a 35-ös főút Nyékládháza-Józsa közötti projektjén.

A közlemény szerint szeptembertől kezdhetik el a kivitelezők az 56-os főút megerősítését, a napokban pedig sor kerül a szerződés aláírása a kivitelezőkkel a 6-os főút Érd-Dunaújváros közötti építési munkálataira.