Judit
2 °C
7 °C

Öt százalék turizmusra

MTI
2006.09.15. 11:46

A kormány célja, hogy a 2007-2013-as költségvetési időszakban az összes fejlesztési forrás 5 százalékát tudják turizmusfejlesztésre fordítani, szemben a korábbi időszak 1,8-2 százalékos arányával - mondta Somogyi Zoltán turisztikai szakállamtitkár a REevolutio szakkiállítás keretében tartott előadásában pénteken Budapesten.

Somogyi Zoltán elmondta: 2013-ra bővül Magyarország turisztikai kínálata. Példaként említette, hogy a tervek szerint addig megvalósul 10 nagy projekt és megújul 6-8 műemlékfürdő is.

Hozzátette: céljuk, hogy az ágazat bruttó hazai termékhez történő közvetett és közvetlen hozzájárulása a jelenlegi 8,3 százalékról 10 százalékra emelkedjen 2013-ra.

Hangsúlyozta: kiemelten fontos, hogy 2013-ra az egy turista által elköltött átlagos pénzmennyiség 500 euróra növekedjen, bővüljön a turizmusban a foglalkoztatás és csökkenjen az idegenforgalom térben és időbeni koncentrációja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?