Lázár, Olimpia
-6 °C
-1 °C

Esküt tettek a vámnyomozók

MTI
2006.09.15. 12:34

Mintegy 120 új vámnyomozó tett esküt pénteken Budapesten. Az új nyomozók elsősorban belső átcsoportosítással, illetve a Nemzeti Nyomozóirodától, a gazdasági rendőrségtől kerültek át a vám- és pénzügyőrség állományába, a szeptember 15-től kibővült vámnyomozói jogkör feladatainak ellátására.

Veres János pénzügminiszter meggyőződésének adott hangot, hogy a vámnyomozók teljesítik a kormány elvárásait: aki bűnt követ el, kapja meg büntetését, ám amit ennél is fontosabbnak nevezett, az állam minél nagyobb arányban jusson hozzá ahhoz a bevételhez, amivel a bűnözők megkárosították. Utalt arra, hogy az idén az adónemek 90 százalékában minden hónapban teljesültek a bevételi elvárások.

Nagy János országos vámparancsnok kiemelte, hogy a testület történetében mérföldkő az adó nyomozati jogkör kiszélesítése, és kizárólagossá tétele. Bencze József a vám- és pénzügyőrség nyomozati főigazgatója elmondta, hogy péntektől a testület mintegy 3500 folyamatban lévő büntetőügyet vett át a rendőrségtől, ezért indokolt volt a nyomozószolgálat humán és technikai megerősítése.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!