Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem tárgyal a Gazprom a Shell-lel

MTI
2006.09.19. 11:51

Az orosz Gazprom gázipari óriásvállalat felfüggesztette a Royal Dutch/Shell-lel az eszközök cseréjéről folytatott tárgyalásokat a Szahalin-2 projektet övező bizonytalanságok miatt.

A Gazprom szándéka az volt, hogy egyik szibériai gézmezejének feléért cserébe 25 százalékos részesedést szerezzen a Szahalin-2 projektben, amely a világ legnagyobb cseppfolyósított földgázüzemének (LNG) felépítésére vonatkozik. Szergej Kuprijanov, a Gazprom szóvivője közölte, hogy a társaság a tárgyalások felfüggesztéséről azután döntött, hogy az orosz hatóságok visszavonták a Szahalin-2 projektre vonatkozó környezetvédelmi engedélyt.

Mint megjegyezte: az eszközök cseréjéről folytatott megbeszéléseken több mint egy éve nincsen előrelépés, azóta, hogy a projekt eredeti paramétereit megváltoztatták, és ehhez az Orosz Föderáció nem adta jóváhagyását.