Olivér
5 °C
8 °C

Törölte a Humet adótartozását az APEH

MTI
2006.09.19. 16:19

Az adóhatóság a Humet Nyrt.-nél a napokban utólagos ellenőrzést végzett, és annak lezárásaképp úgy határozott, törli a társaság mintegy negyedmilliárd forintos adótartozását - közölte a Humet a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2004-ben színlelt munkaszerződések kapcsán 134 millió forint adótartozást állapított meg a Humetnél. Az adóbírsággal, késedelmi pótlékkal és mulasztási bírsággal együtt a megállapított adóhiány mintegy 265 millió forint.

A Humet Nyrt. a 2005-ös évet 18 millió forintos nyereséggel zárta az előző évi 193 millió forintos veszteség után. A társaság árbevétele tavaly 63,1 millió forintra csökkent a 2004. évi 101,4 millió forintról.

Az idén az első félévben a Humet 86,3 millió forintos árbevétel mellett 27,1 millió forint nyereséget ért el.

A társaság részvényei a BÉT B kategóriájában forognak, a keddi kereskedésben 71 forintot értek, 2 forinttal kevesebbet, mint előző nap záráskor. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 148 forint, a legalacsonyabb 16 forint volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?