Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eurókompatibilis horvát deficit

MTI
2006.09.19. 20:34

A legújabb hivatalos horvát várakozások szerint az idei GDP arányos államháztartási hiány 3 százalék alatti lesz és ezzel sikerül teljesíteni a maastrichti feltételek egyikét - jelentette be kedden Damir Polancec horvát miniszterelnök-helyettes. Horvátország eredetileg 3,3 százalékos idei deficittel számolt a tavalyi 4,1 százalék után, de az év folyamán a kormány 3,0 százalékra szállította le hiányvárakozását a becsültnél nagyobb adóbevételek és az első félévi gazdaságnövekedési adatok alapján.

Horvátország azzal számol, hogy 2010 körül csatlakozik az Európai Unióhoz és két-három évvel később az eurózónához. Horvátország küladóssága jelenleg mintegy 27 milliárd euró, ami a hazai össztermék 84 százaléka. 2002-ben ez a szint 62 százalék volt. Polancec azt mondta, hogy a jövő évtől csökkenni kezd Horvátország külföldi adóssága.