Árpád
-2 °C
4 °C

Csökkent az olajár

MTI
2006.09.19. 20:51

Két dollár körüli mértékben csökkent kedden a kőolaj ára Londonban és New Yorkban. A szakértők az árgyengülést részben azzal indokolták, hogy elegendőnek tűnik az amerikai fűtőolaj-tartalék röviddel a téli keresletnövekedés előtt, miközben az elemzők előrejelzése szerint a múlt héten nem csak az amerikai fűtőolaj-tartalék, de a benzintartalék is nőtt az egy héttel korábbi szinthez képest. Az ezzel kapcsolatos hivatalos adatokat szerdán délután hozzák nyilvánosságra.

Komoly árcsökkentő tényező volt továbbá Edmund Daukoru, az OPEC elnökének az a kijelentése, miszerint nincs szükség az OPEC termelésnek a csökkentésére. Nem végleges adatok szerint a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta októberi jegyzése 2,15 dollár csökkenéssel 61,65 dolláron zárt. Az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent novemberi határidőre 1,89 dollárral 62,16 dollárra süllyedt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?