Erzsébet
1 °C
4 °C

Mínuszban zártak az amerikai tőzsdék

MTI
2006.09.19. 23:35

Kedden gyengültek a vezető New York-i tőzsdemutatók, de jóval napi mélypont felett zártak. A Nasdaq indexét gyengítette a Yahoo Inc. bejelentése arról, hogy harmadik negyedévi reklámbevétel növekedése lassult a járműipari és a pénzügyi ágazat kisebb megrendeléseinek a hatására. A közlésre 12 százalékkal csökkent a Yahoo részvényára, ami magával rántotta a rivális Google árfolyamát is.

Gyengültek a pénzügyi papírok, miután Thaiföldön katonai hatalomátvétel volt, miközben az ország kormányfője éppen az ENSZ New York-i közgyűlésén vett részt. A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 0,6 százalék (13,38 pont) csökkenéssel 2222,37 ponton fejezte be a napot. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 0,12 százalékkal (14,09 ponttal) 11 540,91 pontra hanyatlott, napi legnagyobb vesztesége 74 pont volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?