Natália
1 °C
7 °C

Gyengülést várnak a tőzsdén

2006.09.20. 09:07

Herczenik Ákos, a Takarékbank elemzőjének várakozása szerint az USA-ban kedden megjelent makrogazdasági adatok mérsékelten negatív hatással lesznek a globális piacokra, így a régiós tőzsdékre is. A magyar piaccal kapcsolatban a fő kérdés a befektetők szemében az, hogy mekkora az esélye Gyurcsány Ferenc lemondásának, illetve az ő nevével fémjelzett stabilizásiós csomag véghezvitelének - mondta az elemző. Hozzátette, hogy véleménye szerint nem nőtt az esélye a miniszterelnök távozásának, így a magyar tőzsde várhatóan nem fog jelentős eltérést mutatni a régiós börzéktől.

A piacok figyelmének középpontjában továbbra is az amerikai Fed szerdai ülése áll, illetve az ülést követően a gazdasági növekedésre vonatkozó kommentárok befolyásolhatják a hangulatot. Ezek azonban magyar idő szerint késő este látnak majd napvilágot, így a szerdai kereskedésre még nem lesznek hatással. A BUX kedden 276,45 pontos, 1,21 százalékos csökkenéssel, 22 660,80 ponton zárt. A részvénypiacon 22,5 milliárd forint értékben születtek üzletek, a vezető részvények a Richter és az Egis kivételével gyengültek. Az OTP árfolyama 120 forinttal, 1,71 százalékkal 6880 forintra esett, a Mol részvények ára 495 forinttal, 2,30 százalékkal 21 000 forintra csökkent. A Richter záróára 47.200 forint volt, megegyezett a hétfői zárással, az Egis részvények ára 300 forinttal, 0,96 százalékkal 31 700 forintra nőtt. A Magyar Telekom 901 forinton zárt, a hétfői záróárnál egy forinttal, 0,11 százalékkal alacsonyabban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?