Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tovább gyengült a forint

2006.09.20. 16:18

Szerdán is gyengült a forint a bankközi devizapiacon, az eurót fél négy tájban 273,70/80 forinton jegyezték, szemben a keddi 272,30/40 forinttal. A forint 50 bázisponttal 3,05 százalékra gyengült a plusz/mínusz 15 százalékod ingadozási sáv erős oldalán. A kereskedők szerint továbbra is jelentős forgalom volt a bankközi devizapiacon, de a keddi ideges hangulat nélkül.

A piacon kezd kialakulni az a vélemény, hogy amíg az államháztartás rendbetételét célzó kormányprogram megvalósulása nincs veszélyben, addig az utcai zavargások kevéssé befolyásolják a piacok életét. A kedd éjjeli randalírozást a Gyurcsány-kormány szemlátomást már tudta kezelni, s a piac egyelőre nem számol a miniszterelnök távozásával sem - mondták el a piacon az MTI kérdésére. Az eurót szerdán 272,80-274,30 forint között jegyezték.

A dollár délután 215,60/80 forinton állt, szemben a keddi 214,10/30 forinttal. A dollárral óvatosan kereskedtek a nap folyamán, mivel a magyar idő szerint késő este ülésező Fed tárgyalja a kamatok kérdését. A piacon most nem várnak amerikai kamatemelést, mivel az utóbbi időben megjelent mutatók a gazdaság lassulását jelzik.