Judit
3 °C
7 °C

Elindult a kartyaelfogadas.hu

2006.09.21. 14:39

Az oldalt a MasterCard jegyzi, a weboldal azonban nemcsak az ilyen márkájú kártyák elfogadásának hasznosságát hirdeti - tájékoztatta az MTI-t a nemzetközi kártyatársaság. Az oldal célja az, hogy a 7,4 millió magyar kártyabirtokos érdekében tájékoztassák a kereskedőket a kártyaelfogadás általános előnyeiről.

Gauder Milán, a MasterCard kiemelt ügyfélkapcsolati igazgatója szerint sok kereskedő azért idegenkedik a bankkártya-elfogadástól, mert hiányos információk állnak rendelkezésére. Úgy véli, mióta négy újabb magyar bankkal bővült az ilyen szolgáltatást nyújtók száma, érezhetően kedvezőbbek lettek a feltételek a kereskedők számára. A bankkártyák száma jelentősen nőtt az elmúlt évben, így egyre nagyobb az igény a kártyaelfogadásra még a kisebb üzletekben, kávézókban is - tette hozzá. A kezdeményezést sikeresnek tartják, ugyanis a weboldal egyhónapos története alatt közel 1300 kereskedő kért információt a kartyaelfogadas.hu létrehozásában résztvevő kereskedelmi bankoktól.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?