Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hektikus kereskedés után csökkent a tőzsde

2006.09.21. 17:51

A részvénypiacon 28 milliárd forintot meghaladó, erős fogalom volt, a vezető részvények közül csak a Magyar Telekom árfolyama nőtt valamicskét. Vavrek Zsolt, az Equilor Befektetési Rt. részvénypiaci üzletkötője szerint hektikus volt a csütörtöki kereskedés.

A reggeli órákban egyértelműen a negatív hatások kerültek túlsúlyba, a szakember főleg a legnagyobb európai hitelminősítő intézet, a Fitch szerda késő délutáni váratlan bejelentését emelte ki, amelyben a növekvő politikai kockázat miatt az ország adóskilátását negatívra rontotta. Csütörtökön a Fitch néhány magyarországi bank esetében is rontott a kilátásokon. Az OTP besorolása azonban nem változott, de árfolyama mégsem tudott emelkedni.

A BUX a 171 pontos nyitáskori csökkenést 100 pontra tudta ledolgozni arra hírre, hogy a szombaton a Fidesz mégis eláll az utcai nagygyűlés szándékától. Később azonban a feltörekvő piacok tőzsdéinek gyengülése magával ragadta a pesti börzét is - mondta el a szakember. A Richter és az Egis vesztesége nagyobb volt az indexénél, amit azzal a hírrel magyarázott Vavrek Zsolt, hogy a gyógyszergyártók OEP befizetési kötelezettsége jövőre növekedhet.

Az OTP árfolyama 165 forinttal, 2,47 százalékkal 6525 forintra esett, a bank részvényeivel 13 milliárd forint értékben kereskedtek. A Mol részvények ára 250 forinttal, 1,24 százalékkal 19 900 forintra csökkent, forgalmuk 6,5 milliárd forint volt. A Richter záróára 45 200 forint volt, 1350 forinttal, 2,90 százalékkal alacsonyabban a szerdai zárásnál, forgalma meghaladta az 2,5 milliárd forintot. Az Egis részvények ára 1600 forinttal, 5,10 százalékkal 29 750 forintra zsugorodott a kereskedés végén, forgalmuk, 971 millió forint volt.

A Magyar Telekom 900 forinton zárt, a szerdai záróárnál 6 forinttal, 0,67 százalékkal magasabban, forgalma 1,3 milliárd forintot tett ki. A kis és közepes részvények árfolyammozgását tükröző index, a BUMIX értéke 1,53 százalékkal, 35,59 ponttal 2285,13 pontra csökkent a szerdai záráshoz képest.