Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kartellgyanú útépítő cégek ellen

MTI
2006.09.25. 12:34

A Gazdasági Versenyhivatal kartellcsoportja kartellgyanú miatt eljárást indított a Strabag Építő Zrt., az Egút Zrt., és a HE-DO Kft. útépítő cégek ellen - tájékoztatta a GVH az MTI-t hétfőn.

A közlemény szerint a GVH kartellcsoportjának munkatársai a múlt héten előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartottak a három társaságnál, amelynek lehetőségét a GVH számára a versenytörvény biztosítja, ám ahhoz előzetes bírósági jóváhagyás szükséges.

Felmerült ugyanis a gyanúja annak, hogy a három építőipari vállalkozás a Heves megyei út- és hídépítések, felújítások tárgyában a 2005-2006-ban kiírt közbeszerzési eljárások során előzetesen megállapodott egymással a várható nyertes személyéről, valamint a többi vállalkozás alvállalkozóként történő foglalkoztatásáról.

Az érintett közbeszerzési eljárásokat az Állami Autópálya Kezelő Rt., az Útgazdálkodási Koordinációs Igazgatóság, a Heves Megyei Állami Közútkezelő Kht., és Eger önkormányzata írta ki.

A közlemény szerint a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a nevezett vállalkozások a valószínűsített jogsértést elkövették.

Az eljárás a tények tisztázására és ezen keresztül a feltételezett jogsértés elkövetésének bizonyítására irányul. A törvény szerint ezen eljárásokra biztosított időtartam 180 nap, amely azonban - az ügy bonyolultságától függően - két alkalommal ugyanekkora időtartammal meghosszabbítható.