Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két év alatt átszervezik a Petromot

MTI
2006.09.25. 13:10

Az osztrák OMV két, két és fél éven belül le kívánja zárni romániai leányvállalata, a Petrom átszervezését. Ezt Werner Schinhan a Petrom vezérigazgató-helyettese jelentette be Bukarestben. A foglalkoztatottak létszámát az átszervezés keretében a jelenlegi 57 ezerről 38 ezerre csökkentik két év alatt, de a végső létszám 30 ezer alatt lesz.

A létszámleépítés zökkenőmentesen halad a szakszervezetekkel kialkudott kompenzációs tervnek megfelelően. Tavaly az átszervezés költségei elérték a 180-200 millió eurót.

A Petrom az elkövetkező évtizedben az OMV egyik legfontosabb aktívájának számít majd, ha ugyan nem a legfontosabbnak - jelentette ki Schinhan. Az idei első félévben a Petrom 38 százalékkal járult hozzá az OMV konszern eredményéhez a tavalyi 30 százalék körüli után. Az idei egész évre 35-40 százalék közötti aránnyal számol a konszern.