Aliz
6 °C
14 °C

Részvénycsere a Hajdú-cégeknél

MTI
2006.09.26. 08:23

A Hajdúsági Iparművek jogutód cégei a Cégközlöny legutóbbi számában szólították fel részvényeseiket: 90 napon belül mutassák be papírjaikat, hogy azokat az új cégek részvényeire cserélhessék.

A Hajdu Hajdúsági Iparművek Rt. múlt év szeptember 30.-ával átalakult, a cégből kivált a Hajdu Hajdúsági Ipari Zrt. és a hajdu Autotechnika Ipari Zrt., míg a jogutód cég neve Hajdu Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. lett. A jogelőd Hajdúsági Iparművek jegyzett tőkéje 600 millió forint volt, de a kiváláskor lefolytatott átértékelés után a tőke jelentősen megemelkedett. Így a Hajdúsági Ipari Zrt. jegyzett tőkéje 450 millió, az Autotechnika Ipari Zrt.-é 300 millió, az Infrastruktúra Szolgáltató Zrt.-é pedig 350 millió forint lett.

A tulajdonosok már a kiváláskor nyilatkoztak arról, hogy a részvényüket melyik új cég papírjára kívánják cserélni, illetve a választás lehetősége kiterjedt a jogutód társaságra is. Aki nem nyilatkozott, annak a részvényét a jogutód papírjára cserélik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?