Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A csehek beengedik a románokat és a bolgárokat

MTI
2006.09.26. 11:37

Csehország várhatóan nem fogja lezárni munkapiacát az Európai Unió tagjává váló Románia és Bulgária állampolgárai előtt, de továbbra sincs erről hivatalos döntés.

A foglalkoztatási ügyekért felelős cseh uniós biztos, Vladimír Spidla szerint Csehország mindig is támogatta a munkavállalók szabad áramlását az unión belül, és hitelét vesztené, ha úgy döntene, hogy nem nyitja meg a jövőre várhatóan csatlakozó Románia és Bulgária előtt munkapiacát. Spidla, aki a Lidové noviny című lapnak nyilatkozott, a kormány habozása kapcsán nyilvánított véleményt.

Spidla szerint a munkaerő szabad áramlásának akadályozás komoly dolog, és csak ott szabadna alkalmazni, ahol alapvetően szükséges. Rámutatott: "egyértelmű, hogy minél előbb oldjuk fel a korlátozásokat, annál jobb minden tagállam számára és az európai gazdaság fejlődése szempontjából is".

A kormány egyelőre még nem hozott döntést ebben az ügyben. A munkaügyi és népjóléti minisztérium álláspontja az, hogy nem akarunk bevezetni semmiféle átmeneti intézkedést - mondta kedden Prágában Martin Schmarcz, a kormány szóvivője.