Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

10 ezres leépítés a Peugeot-Citroennél

MTI
2006.09.27. 11:25

Újabb vezető autógyártó jelentett be komoly takarékossági intézkedéseket, amelyek egyebek mellett leépítésekkel és a beruházások visszafogásával, többek között a második szlovákiai üzem megépítésének elhalasztásával járnak. A PSA nyugat-európai társaihoz hasonlóan értékesítési gondokkal küszködik, csökken a profitja az ázsiai autógyárak támasztotta verseny éleződése, a belföldi kereslet lanyhulása miatt.

A tervek szerint az Európában jelenleg 133 500 fős létszámot 10 ezerrel kurtítják meg, elsősorban úgy, hogy a távozók, illetve a nyugdíjba vonulók helyére nem vesznek fel újakat. Visszafogják a beruházásokat is, az eddigi évi 3 milliárd euró helyett 2,5 milliárdra. Egyebek mellett nem építik meg a második üzemüket Szlovákiában, ahol egy új modellt terveztek gyártani.