Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Véleményezte az ÁSZ az nft végrehajtását

MTI
2006.09.27. 13:33

A nemzeti fejlesztési terv (nft) végrehajtása intenzív pályázói aktivitás mellett folyt, a célterületeken felgyorsította a fejlesztési folyamatokat - közölte a MTI-hez szerdán eljuttatott értékelésében az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely több intézkedést javasol a Miniszterelnöki Hivatalnak a második nft tervezéséhez.

Az ÁSZ kritikaként megfogalmazta, hogy a pályázatok kiválasztási folyamatában nem vizsgálták a projekteknek a célok teljesülésére gyakorolt hatását. Példaként említik, hogy ennek eredményeként az eddig is a legfejlettebb közép-magyarországi régió részesült a legnagyobb arányban a támogatásokból, ami rontotta a területi kiegyenlítődést.

A pénzügyi teljesítés felgyorsítása mellett a támogatások hatékonysági szempontjai háttérbe szorultak - jegyzik meg, hozzátéve, nem vizsgálták a projektek hatékonysági illeszkedését a tervezett forrásfelhasználáshoz.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?