Szilvia
5 °C
16 °C

A GM pénzt akarna, a Renault szövetséget

MTI
2006.09.27. 14:37

Az amerikai "Wall Street Journal" című lap szerint a General Motors, hogy üzletileg házasságra lépjen a Renault-Nissan vállalkozással, több milliárd dollárt kérne hozzájárulása fejében a hármas fellépéshez. A lap szerint ennek alapján várható, hogy nehéz egyezkedések elé néz a két nagy járműipari csoport, mivel Carlos Ghosn, a Renault-Nissan vezetője nem pénzek átutalásával, hanem a Renault és a Nissan közötti részvényecserés szövetség mintájára működtetné együtt a három járműipari vállalatot.

A GM vezetője Ghosnnal állítólag titkos találkozót tartott szerdán Párizsban, a francia főváros szokásos éves nagy nemzetközi járműipari bemutatójának alkalmából. Források emlékeztetnek rá, hogy a felek október közepét adták határidőül, legutóbbi, júliusi megbeszélésükön, egy lehetséges kooperációs forma felvázolásához.

Elemzők szerint a GM részvételét egy lehetséges fúzióban egyelőre "zavarja" jelenleg is folyó óriási átszervezési programja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?