Jenő
-3 °C
6 °C

Járai: A konvergenciaprogram nem erősíti a magyar gazdaságot

MTI
2006.09.27. 19:31
Járai Zsigmond szerint a konvergenciaprogram nem jó irányba halad, nem erősíti a magyar gazdaságot, a jegybank-elnök ezt a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szerdai rendezvényén mondta Budapesten. Kijelentette: "a magyar forint napjainkban a világ egyik legsebezhetőbb valutája, ezért a mostani monetáris politika komoly kihívások elé néz, várható, hogy a jövőben tovább kell szigorítani a monetáris kondíciókon".

A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint - annak ellenére, hogy kedden az Európai Bizottság jóváhagyta a kormány által beadott aktualizált programot - a konvergenciaprogramban a központi kiadásokat kellett volna jelentősen mérsékelni és adóemelések helyett adócsökkentést kellett volna megvalósítani. Draskovics Tibor államigazgatási reformért felelős kormánybiztos viszont arra helyezte a hangsúlyt, hogy a konvergenciaprogram megvalósítható és annak véghezvitele az államigazgatásban, a közszférában, a mostani szolgáltatások esetében lényegesen jobb színvonalat tesz majd lehetővé.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?