Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lassabban nőtt az USA gazdasága

MTI
2006.09.28. 15:47

Az Egyesült Államok bruttó hazai terméke a második negyedévben a vártnál kisebb ütemben, 2,6 százalékkal bővült, ami a gazdasági fellendülés erőteljes lassulásának jele. A kereskedelmi minisztérium csütörtökön közölt adata megerősíti a vélekedést, hogy az amerikai gazdaság mérsékeltebb tempójú növekedési pályára állhat rá.

Az év első negyedében a gazdaság még 5,6 százalékos ütemben bővült, ami 2,5 év óta a leggyorsabb ütem volt.

Az egy hónappal ezelőtti prognózis szerint az április-június közötti időszakra 2,9 százalékos GDP-növekedést vártak. A szakértői várakozásokban is 2,9 százalékos növekedés szerepelt.

Az adat egyes szakértők szerint igazolja a FED magatartását, vagyis a kamatok változatlan szinten tartását a korábbi emelési széria után. 2-3 százalékos növekedés mellett az infláció nem szalad el, a gondokat ehelyett inkább a növekedési ütem okozhatja, emiatt 2007-ben a kamatok mérséklése válhat indokolttá, mondják.